ua en ru

Опозиція пропонує надати нардепам право виступати в прямому ефірі в прайм-тайм

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 10086 від 21 лютого 2012 р. ініційований народними депутатами від фракції БЮТБ Миколою Томенко, Сергієм Сасом та Василем Кравчуком про внесення змін до статті 18 закону України "Про статус народного депутата України" (щодо виступів народних депутатів на телебаченні і радіо). Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.

Відповідно до пояснювальної записки, законопроект пропонує у частині першій статті 18 закону "Про статус народного депутата України" встановити, що ефірний час для виступу народного депутата на радіо і телебаченні надається між 19:00 і 22:00.

На думку ініціаторів закону, прийняття закону забезпечить можливість донести інформацію про діяльність народних депутатів до громадян у зручний час, поліпшить можливості спілкування народних депутатів з виборцями.

Крім того, автори законопроекту у пояснювальній записці відзначають, що існуюча норма закону, є "дуже ефективним засобом блокування доступу до виборців - маніпулювання з часом трансляції виступів депутатів. Часто такі виступи транслюються в найменш рейтингові годинник - по буднях пізно ввечері або днем".