ua en ru

Опозиція наголошує, що діюча влада веде антинародну політику

Прес-служба Народного Комітету захисту України уповноважена заявити, що НКЗУ висловлює рішучий протест методам чинної влади, яка намагається приховати правду про свою антинародну політику.

«2 серпня співробітники міліції провели обшук в Черкаському обласному штабі партії «Батьківщина». Приводом для обшуку стало, начебто, анонімне повідомлення про «замінування». Звичайно, ніяких «вибухових пристроїв» правоохоронці не знайшли. Натомість, міліція без жодних санкцій та постанов провела обшук та вилучила листівки, в яких розповідається правда про підвищення цін на газ з 1 серпня та міститься пояснення, що кошти громадян, стягнених за рахунок збільшення ціни внаслідок корупційної змови RosUkrEnergo та влади, будуть використанні для розрахунків з RUE», - сказано в заяві НКЗУ.

«В той час, коли все вище керівництво держави на чолі з Віктором Януковичем пішло у незаслужені відпустки (згідно із законом про держслужбу, це дозволяється зробити не раніше як через 6 місяців після вступу на посаду) в Україні з 1 серпня подорожчав газ - на 50%, житлово-комунальні послуги - в середньому на 25%. І це при тому, що підписуючи т.зв. харківські угоди, В.Янукович клявся - вартість газу для населення зростати не буде! Крім того, на осінь вже анонсовано подорожчання хлібу та інших продуктів харчування. Також, за прогнозами економістів, на Україну очікує прискорення інфляційних процесів», - наголошується в заяві.

«В цих умовах для влади важливо змусити замовкнути опозицію, яка єдина, фактично, взяла на себе функцію донесення до громадян правди про реальний становище в країні. Звертає на себе увагу використання в політичних цілях правоохоронних органів, що підтверджує перетворення України на поліцейську державу. Радимо прислужникам В.Януковича шукати небезпеку не в опозиційних офісах, а серед представників RosUkrEnergo, які займають сьогодні ключові керівні посади у владній вертикалі. Саме через їхні дії наші громадяни з 1 серпня платитимуть космічні рахунки за газ та ЖКХ. Саме така політика влади і є справжньою «міною» під українську державність та добробут українських громадян», - резюмує НКЗУ.