ua en ru

Опозиція очікує на рішення Президента по справі Тимошенко

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк очікує на відповідальне політичне рішення президента України Віктора Януковича по справі Юлії Тимошенко. Про це він заявив за підсумками Національного круглого столу з питань європейської інтеграції України у п'ятницю, 11 жовтня 2013 р., повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ми очікуємо на відповідальне політичне рішення президента України Віктора Януковича. Те, що вони почали перемовини, - це дуже добрий сигнал", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що питання звільнення Юлії Тимошенко є питанням політичного і юридичного компромісу.

"Давайте рухатися до знаходження цього компромісу - і поставимо крапку в цьому питанні. Керівник фракції Партії регіонів вперше за останні два роки вийшов з юридичною пропозицією, яка дуже далека від досконалості і яка є дуже сумнівною, - але вони зробили крок щодо того, що розуміють: угоду з ЄС можна підписати тільки в тому випадку, коли Юлія Тимошенко буде на свободі", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради України Володимир Рибак закликав лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова та лідера фракції ВО "Батьківщина" Арсенія Яценюка спільно розробити законопроект, який би вирішував питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.