ua en ru

Опозиція відкликає всі поправки до законопроекту про прокуратуру, крім 10, - Яценюк

Опозиція відкликає всі поправки до законопроекту про прокуратуру, крім 10, які висунула Венеціанська комісія. Про це заявив з трибуни ВР голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Від імені опозиції я офіційно заявляю, що ми відкликаємо всі подані нами поправки до закону про прокуратуру і про вибори", - заявив Яценюк.

Він нагадав, що внесення поправок до цих євроінтеграційних законів затягує процес виконання вимог ЄС, а головним чином це робиться навмисне Партією регіонів, щоб не допустити прийняття закону про лікування ув'язнених за кордоном.

"Партія регіонів внесла до президентського закону про прокуратуру 348 поправок. Невже депутати Партії регіонів не згодні з президентським проектом? Ми відкликаємо всі наші поправки... Ми готові голосувати за ці закони в редакції концепції Партії регіонів у другому читанні і в цілому", - заявив Яценюк.

При цьому він зазначив, що у відповідь депутати Партії регіонів повинні забезпечити прийняття закону для направлення на лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко: "Подолайте свій страх, прийдіть до парламенту, проголосуйте за третій закон (про лікування Тимошенко), тоді дорога в Вільнюс буде відкрита."