ua en ru

Опозиція не хоче перевиборів у проблемних округах, - голова профільного комітету ВР

Голова комітету Верховної Ради з питань місцевого самоврядування Давид Жванія впевнений, що опозиція не зацікавлена ​​в призначенні дати проведення перевиборів у проблемних округах, оскільки неодноразово нехтувала можливостями домовитися з цього питання. Про це він заявив журналістам у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

На питання журналістів про те чи підтримує Жванія ідею уряду передати ініціативу щодо призначення дати повторних виборах у проблемних округах ЦВК, він зазначив: "Ми (комітет) така пропозиція не підтримували і в принципі розглядали питання, щоб працювала робоча група. Були різні думки, і ми вийшли на збалансований проект закону, який мав би розглядатися вже третю сесійний тиждень. На жаль... опозиція не хоче цих виборів, тому всіма датами і можливостями призначити вибори Верховною Радою опозиція нехтувала. Вони щоразу вносили свою пропозицію, що давайте знімемо зараз з розгляду, інакше ми будемо блокувати ВР", - сказав Жванія.

Він також повідомив, що комітет ВР приймав рішення про зняття з розгляду цих законопроектів, і в тому числі урядового, "але тому що в принципі ми приймали рішення, що компромісним є комітетський проект, який був збалансований. На жаль його не підтримали. Сьогодні якщо парламент не в змозі призначити вибори, це право треба передавати ЦВК і в цьому законі це чітко прописано".

За словами Жванії, це стане черговим підтвердженням того, що депутатам потрібно домовлятися і знаходити компроміс.