ua en ru

Опозиція хоче заслухати в парламенті голів СБУ та Нацбанку

Опозиція хоче присвятити годину запитань до уряду в Верховній Раді України питанням економічного стану України та заслухати в парламенті голів СБУ та Нацбанку. Про це сьогодні заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у ході погоджувальної ради депутатських груп і фракцій в ВР.

Яценюк пропонує запросити до ВР голову СБУ з доповіддю про те, як СБУ збирається захищати Державний реєстр від незаконних посягань приватних осіб.

"Ми просимо голову парламенту викликати у завтра на 12:30 в парламент главу СБУ із звітом про захист персональних даних українців і про незаконні зазіхання приватних структур на державний реєстр майнових прав", - заявив він.

Він підкреслив, що те, що "відбувається з реєстром - це загроза національній безпеці".

Крім того, Яценюк пропонує запросити до парламенту голову Нацбанку з оповіддю про стан національної валюти України та щодо можливого введення обмежень на валютні депозити.

"Ми окремо просимо, щоб у п'ятницю під час години запитань до уряду був заслуханоий глава Нацбанку. Ми його призначаємо, ми голосуємо. Враховуючи інформацію в ЗМІ про те, що Нацбанк розглядає питання про примусової конвертації доларових депозитів у гривневі, ми повинні заслухати його", - заявив Яценюк.

Також він додав, що глава Нацбанку повинен доповісти Раді про курс національної одиниці до кінця року, який курс планується на 2014 р.

У свою чергу лідер фракції ВО "Свобода" пропонує у п'ятниці заслухати представників уряду щодо виплати заробітних плат та соцвиплат в Україні.