ua en ru

Опозиція готова до створення нової парламентської більшості

Депутати партій "Удар" і "Батьківщина" готові до створення нової парламентської більшості. Про це в кулуарах Верховної Ради заявила народний депутат від фракції "Батьківщина" Ксенія Ляпіна

Депутати партій "Удар" і "Батьківщина" готові до створення нової парламентської більшості. Про це в кулуарах Верховної Ради заявила народний депутат від фракції "Батьківщина" Ксенія Ляпіна, переадет кореспондент РБК-Україна.

"Повернення до формату Конституції 2004 року навіть формально передбачає необхідність створення в парламенті більшості в кількості не менше 226 депутатів. Тому нам необхідно буде створити таку більшість. Це більшість має сформувати новий уряд", - сказала депутат.

При цьому Ляпіна зазначила, що Партія регіонів наполягає на прийнятті закону, а не постанові про повернення до формату Конституції 2004 року.

"Ми готові голосувати за закон. Але це буде означати повернення до формату Конституції 2004 року, а не нову Конституцію. Потім ми почнемо роботу над підготовкою змін до Конституції", - додала вона.

У свою чергу депутат фракції "Удар" Павло Різаненко не виключив, що це більшість увійдуть депутати з Партії регіонів.

"Ми вчора бачили тих депутатів Партії регіонів, які заявили про вихід з фракції, знайшли в собі сили заявити про свою позицію. Вони голосували за постанову про припинення застосування сили. Тому це і є прообраз нової більшості".