ua en ru

Опозиція повинна вимагати виборів у ВР, а не в Київраді, - експерт

Замість того, щоб призначити вибори у ВР, опозиція знову спробує заблокувати роботу Київради. Це обумовлено тим, що вона не зацікавлена у проведенні виборів у Києві, однак зізнатися в цьому своїм виборцям її представники не можуть. Так прокоментував активність мітингувальників від "Свободи" та "Батьківщини" під стінами столичної мерії керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко.

"Опозиція збирається знову заблокувати роботу Київради. Тим не менш, ніякої реальної діяльності у Верховній Раді з приводу виборів у Києві, окрім політичних заяв депутатів від "Батьківщини", "УДАРУ" і "Свободи", не буде. Це обумовлено тим, що опозиція не зацікавлена у виборах в Києві, однак показати це своїм виборцям у столиці її представники не можуть. Тим не менш, я б рекомендував народним депутатам замість блокування Київради призначити дату виборів у Києві у Верховній Раді, в повноваження якої входить це питання. Блокування роботи міськради з точки зору досягнення даної мети виглядає абсолютно безглуздо. Особливо, з урахуванням того, що Київрада вже 2 рази зверталася за підтримкою голови столичної міськадміністрації Олександра Попова до Верховної Ради з проханням визначитися з датою проведення виборів в місті", - зазначив експерт.

Нагадаємо, сьогодні за розпорядженням в. о. голови Київради Галини Гереги має відбутися пленарне засідання. До порядку денного внесено більше ста проектів рішень, що стосуються соціального захисту населення та забезпечення життєдіяльності міста. Зокрема, місто планує виділити понад 27 млн грн на виплату разової матеріальної допомоги окремим категоріям киян з нагоди 70-річчя визволення Києва від німецько-фашистських загарбників.