ua en ru

Опозиція буде вимагати прийняття в парламенті рішення про перевибори по 6 округах, - Томенко

Народні депутати від опозиційних партій з 5 лютого буде вимагати прийняття в парламенті рішення про перевибори по 6 округах, а також по виборах Київради і мера Києва. Про це заявив заступник глави партії "Батьківщина" Микола Томенко сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чинний закон про вибори не передбачає перевибори ... І не потрібно було звертатися в Конституційний суд. Просто потрібно було Верховній Раді і Центральної виборчої комісії визначитися і проголосувати за призначення таких виборів тепер вже не в 5 округах, а в 6-ти, враховуючи Севастополь", - сказав Томенко.

Він також зазначив, що з 5 лютого опозиція наполягатиме на тому, щоб таке рішення було прийнято в парламенті невідкладно. "І доцільно було б провести всі вибори в Києві: і мера, і Київради, і по 5 округам в один день. Або ж в перший тиждень червня або останній тиждень травня. Це б дозволило заощадити гроші ... У нас триває дискусія щодо кандидатів в Київраду. Ми - "Батьківщина", "Свобода" та "Удар" - повинні представити в мажоритарних округах єдиного кандидата, а за партійними списками висувати своїх кандидатів окремо. Хоча є точка зору, що ми і за партійними списками повинні висувати єдиних кандидатів", - зазначив Томенко.

Читайте також: Представник Партії регіонів не буде керувати в Києві, - Кличко