ua en ru

Опозиційний законопроект щодо Тимошенко може бути завтра розглянутий Радою, - нардеп

Голова комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін прогнозує, що законопроект № 3599-д, який був підготовлений членами робочої групи від опозиції і стосується лікування екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, завтра буде винесено в сесійну залу і розглянутий парламентом. Про це він заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

В ході сьогоднішнього засідання комітету депутати не змогли прийняти рішення про те, щоб рекомендувати ВР прийняти за основу законопроект № 3599-д - в підтримку даної пропозиції висловилися лише сім членів цього комітету, а проти - дев'ять.

Однак, як зазначив Кожем'якін, сьогодні проти прийняття даного законопроекту виступають лише рядові члени фракції Партії регіонів, а це не означає, що даний законопроект буде категорично неподержан.

"Вони (члени комітету при розгляді пропозиції рекомендувати парламенту прийняти цей законопроект в першому читанні за основу) не проголосували проти, а просто) не проголосували "за", але він пройшов комітет. Сьогодні буде подання, я його підпишу", - заявив Кожем'якін.

На питання журналістів про те, чи буде цей законопроект підтриманий ПР, виходячи з того, що члени комітету цієї фракції не висловлюють підтримки в його адресу, Кожем'якін зазначив: "Це рядові члени фракції, але є керівництво... ще ніч попереду... будуть консультації, тому те, що каже пан Олійник чи пан Журавський - це їх особиста думка".