ua en ru

Опоненти влаштували терор проти Об’єднаної опозиції, - Турчинов

Опоненти влаштували терор проти об'єднаної опозиції "Батьківщина". Про це сьогодні на прес-конференції заявив керівник центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов.

"Учора біля свого будинку був побитий та отримав небезпечні ножові поранення довірена особа кандидата у народні депутати від об'єднаної опозиції "Батьківщина" Дмитра Андрієвського по 222 округу Максим Шкуро", - сказав Турчинов.

"Це відбувалось зухвало, це робилось людьми, які не боялись відповідальності. І на чому я хочу наголосити, що лише через годину приїхала міліція, яка відмовилась подавати у розшук машину, на якій свідки бачили зловмисників", - зазначив він.

Читайте також: На члена "Батьківщини" скоєно збройний напад

Олександр Турчинов також відзначив, що прокуратура відмовилась відкривати кримінальну справу по факту нападу і нанесення ножових поранень, кваліфікуючи дії нападників як дрібне хуліганство.

Керівник центрального виборчого штабу "Батьківщини" наголосив, що "влада упевнена у своїй безкарності, тому чинить терор по відношенні до єдиної, справжньої опозиції".

"Одночасно, у цей же день у Солом'янському районі було знищено 8 наметів Об'єднаної опозиції, була жорстоко побита дівчина-агітатор, яка працювала у цих наметах. Це робили люди, які не приховували від кого вони прийшли - від депутата і кандидата від Партії регіонів пана Луцького, і тому зрозуміло, чому міліція не блокувала, не заважала цим бандитським діям", - наголосив Турчинов.

При цьому присутній на прес-конференції кандидат у народні депутати від опозиції Дмитро Андрієвський розповів, що постраждалий Максим Шкуро знаходиться у лікарні у відділенні інтенсивної терапії.

"У нього численні пошкодження голови, численні переломи ребер і також ножове поранення стегна. Стан його стабільний, але серйозний і важкий", - сказав Андрієвський.

Читайте також: Максим Луцький звинуватив опозицію у кримінальних провокаціях