ua en ru

ОПОРА: у Кривому Розі члени РВК підробили документацію

ОПОРА: у Кривому Розі члени РВК підробили документацію Фото: у Кривому Розі члени РВК підробили документацію

Спостерігачем було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення до відділення поліції

У Кривому Розі члени Тернівської районної виборчої комісії (РВК) підробили документацію. Про це повідомляє прес-служба громадської мережі ОПОРА.

Так, у постанові №73, прийнятій Криворізькою міською виборчою комісією, вказується, що зокрема Тернівською районною виборчою комісією було допущено низку порушень, серед яких призначення до керівного складу семи ДВК осіб, включених за поданням голови територіальної виборчої комісії. Таке рішення комісії визнано порушенням ст. 23 Закону України "Про місцеві вибори". При аналізі увагу спостерігача ОПОРИ привернув той факт що згідно з його записами, таких дільниць мало бути не сім, а дев'ять. У постанові не згадувались дільничні виборчі комісії №121698 та №121700.

Маючи змогу ознайомитись з постановою Тернівської ТВК №12 та її додатками, в яких зазначено склад утворених ДВК, спостерігачі ОПОРИ порівняли їх з відеозаписом, на якому зафіксовано процес голосування за призначення керівного складу.

Так, після обговорення кандидатур на посаду секретаря в комісії №121698 більшістю від складу ТВК обирається Харченко Людмила за поданням голови Тернівської ТВК Болєлової Олени Миколаївни, в додатку ж до постанови №12 як секретаря вказано іншу обговорювану кандидатуру, Селіна Тараса за поданням політичної партії "Народний Фронт".

Також під час формування ДВК №121700 члени Тернівської ТВК ухвалюють на посаду заступника голови комісії Коваль Тетяну Миколаївну за поданням голови ТВК, проте в додатку до постанови на цю посаду призначено Коваль Тетяну Олександрівну за поданням кандидата на посаду Криворізького міського голови Кривенка.

Зазначається, що за фактом підробки виборчої документації, спостерігачем ОПОРИ було подано скаргу до Криворізької МВК та заяву про вчинення кримінального правопорушення до Криворізького відділення поліції.

Нагадаємо, міськвиборчком витратить на вибори у Кривому Розі понад 700 тис. гривень.