ua en ru

Оператор "Північного потоку-2" не планує зупиняти проект

Оператор "Північного потоку-2" не планує зупиняти проект Фото: Nord Stream 2 (www.nord-stream2.com)

Більше тисячі компаній орієнтовані на завершення проекту

У заяві Nord Stream 2 AG підкреслюється, що оператор газопроводу, що будується, "Північний потік-2" має намір завершити його прокладку, незважаючи на загрозу санкцій з боку Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє DW.

Підкреслюється, що понад тисячу компаній з 25 держав орієнтовані на доведення проекту до кінця.

Варто відзначити, днем ​​раніше комітет Сенату США з міжнародних відносин ухвалив законопроект про введення санкцій відносно компаній і фізичних осіб, що беруть участь в будівництві газопроводу. Документ відображає стурбованість деяких американських законодавців впливом Росії в Європі. Оператор газопроводу на даний момент проводить оцінку документа, зазначено в заяві Nord Stream 2 AG.

Як писало РБК-Україна раніше, Данія, яка ще не надала дозволу на будівництво російського "Північного потоку-2", може зірвати запуск газопроводу 31 грудня 2019 року. Строки початку поставок газу європейським країнам по трубопроводу можуть бути зірвані, якщо в серпні Росія не отримає дозвіл на будівництво від Данії.

Нагадаємо, оператор газопроводу "Північний потік-2" компанія Nord Stream 2 відкликала заявку по маршруту в територіальних водах Данії на південь від острова Борнхольм, проте зберегла заявку для отримання дозволу по маршруту на північний захід від острова Борнхольм, а також заявку по маршруту до південний схід від острова Борнхольм.

Додамо, 26 червня в американському Конгресі узгодили закон про введення санкцій проти компаній, пов'язаних з будівництвом російського трубопроводу "Північний потік-2".