ua en ru

На OpenMarket продали найдорожчий лот за 170 млн грн

На OpenMarket продали найдорожчий лот за 170 млн грн Фото: Цегельний завод (setam.net.ua)

Це найбільша сума, яку отримував за один лот будь-який вітчизняний державний електронний аукціон

OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України) продав найдорожчий лот у своїй історії - комплекс будівель цегельного заводу 170 млн грн. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДП "СЕТАМ".

Згідно з повідомленням, продавцем виступив Чеський експортний банк (CEB), чиї інтереси в Україні представляє "Адвокатська компанія Гвоздій та Оберкович".

На аукціон було виставлено комплекс будівель цегельного заводу площею понад 15 тис. кв. м, земельна ділянка площею 3,0087 гектара, та рухоме майно (устаткування та обладнання).

Завод розташований у селі Кузьминці (Кагарлицький район, Київська область).

Як зазначив генеральний директор ДП "СЕТАМ" OpenMarket Віктор Вишньов, на майданчику вже продали непрофільних банківських активів на понад 700 млн грн. "Продаж заводу - чергове підтвердження ефективності OpenMarket для реалізації банківського майна. Адже це найбільша сума, яку отримував за 1 лот будь-який вітчизняний державний електронний аукціон", - сказав він.

Нагадаємо, у червні, вартість проданого на OpenMarket майна перевищила 6 млрд грн.

Як повідомляло РБК-Україна, у вересні 2018 року державні Ощадбанк так Укрексімбанк виставили на продаж в системі Open Market торгівельний центр "Гулівер" у центрі Києва за 18 млрд грн.