ua en ru

ОПЕК знизила прогноз видобутку нафти в країнах, що не входять в картель, через Brexit

ОПЕК знизила прогноз видобутку нафти в країнах, що не входять в картель, через Brexit Фото: ОПЕК знизила прогноз світового попиту на нафту

Також знижений прогноз зростання світової економіки до 3% з 3,1% у 2017

Можливий вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit) вплинув на прогнозні показники не тільки темпів зростання світової економіки, але і на динаміку обсягів видобутку та оцінку майбутнього попиту на нафту на світових ринках. Про це йдеться в щомісячному звіті ОПЕК.

Результат британського референдуму є ризиком для глобальної економіки і зростання попиту на нафту в Європі, йдеться в документі.


На думку аналітиків картелю, ризики для попиту на "чорне золото" пов'язані з невизначеністю з-за стану економіки єврозони після референдуму в Великобританії.

Крім того, ОПЕК знизив прогноз по зростанню світової економіки в 2017 році до 3% з 3,1%. Для Євросоюзу прогноз також знижений – до кінця 2016 року очікуване зростання складе 1,2% замість раніше прогнозованих 1,5%. Загальна оцінка попиту на нафту в 2017 році залишилася без змін на рівні 1,2 млн бар/день.

Що стосується прогнозованої видобутку, то, на думку ОПЕК, видобування в країнах, що не входять в картель, знизиться цього року на 880 тис. бар./день до 56,03 млн бар./день. В Росії видобуток збільшиться на 10 тис. бар./день до 10,98 млн бар./день.

Нагадаємо, МВФ прогнозує зростання цін на нафту до 2020.