ua en ru

В ОПЕК відповіли на звинувачення Трампа у штучному завищенні цін на нафту

В ОПЕК відповіли на звинувачення Трампа у штучному завищенні цін на нафту Ілюстративне фото: Мохаммед Баркиндо (Presidencia de la República del Ecuador)

Сьогодні Трамп звинуватив ОПЕК у штучному завищенні ціни на нафту

Генеральний секретар Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) Мохаммед Баркіндо заявив, що організація зацікавлена в зростанні і процвітання США. Про це повідомляє Reuters.

Таким чином, генсек ОПЕК відповів на заяву президента США Дональда Трампа про те, що ОПЕК штучно завищує ціни на нафту. Повідомляється, що Баркіндо зазначив, що ОПЕК позиціонує себе як "друзі США".

Нагадаємо, сьогодні Дональд Трамп написав у Twitter про завищення цін на нафту, викликавши цим обвал цін на 0,5%. Відразу після того, як Трамп опублікував повідомлення, ф'ючерси на нафту марки Brent впали приблизно на 0,5% - з 74,2 до 73,3 доларів за барель.

"Схоже, ОПЕК знову робить це. З рекордними кількостями нафти всюди, включаючи повністю завантажені кораблі у морі, ціни на нафту штучно дуже завищені! Нічого хорошого і це не буде прийнято!", - написав Трамп в Twitter.