ua en ru

ОПЕК відмовився виступити на захист Мадуро

ОПЕК відмовився виступити на захист Мадуро Фото: Ніколас Мадуро (wikimedia.org)

Мадуро звернувся до ОПЕК з проханням підтримати Каракас

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) відмовилася виступити на захист лідера Венесуели Ніколаса Мадуро, який звернувся з проханням підтримати Каракас. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Прохання Мадуро, пише агентство, було викладено в листі до генерального секретаря ОПЕК Мохаммеду Баркиндо від 29 січня.

"Наша країна сподівається на солідарність і повну підтримку країн-членів ОПЕК і ради міністрів у боротьбі, яку ми ведемо проти незаконного та довільного втручання США у внутрішні справи Венесуели", - писав Мадуро в листі, відзначивши необхідність "спільно засудити безсоромне позбавлення найважливіших активів одного з членів ОПЕК".

Також Мадуро вказував, що вплив США на Венесуелу може мати вплив і на світовий енергетичний ринок, а також викликати ризики для країн-членів ОПЕК.

Нагадаємо, The Wall Street Journal повідомляло, що через санкції США проти Венесуели її нафтова промисловість опинилася на межі краху.

Зокрема WSJ наводить думку фахівців в нафтовій галузі, які стверджують, що через санкції США уряд Ніколаса Мадуро не може реалізувати нафту на зовнішній ринок, а внутрішні сховища поступово заповнюються. При цьому санкції надали куди більший вплив, ніж очікувалося раніше.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів США відтермінував введення санкцій проти найбільшої нафтової компанії Венесуели.