ua en ru

Bloomberg назвав необхідні для збалансування бюджетів Росії і ОПЕК ціни на нафту

Bloomberg назвав необхідні для збалансування бюджетів Росії і ОПЕК ціни на нафту Фото: Bloomberg проаналізував світові ціни на нафту

Розбіжності щодо скорочення видобутку і обсягів скорочення пов'язані з різними потребами бюджетів країн-видобувачів

Міжнародне агентство Bloomberg озвучило рівень цін на нафту, який необхідний найбільшим нафтовидобувним країнам світу і Росії для збалансування їх бюджетів. Про це пише Bloomberg.

Так, Bloomberg, проаналізувавши дані Міжнародного валютного фонду і підрахунки світових інвестиційних банків, прийшов до висновку, що рівень світової ціни на нафту, який дозволить збалансувати бюджети країн-членів ОПЕК, варіюється від 47,8 доларів до 117,5 доларів за барель.

Зокрема, найменша потреба у зростанні котирувань нафти на світових ринках у Кувейту, якому для збалансування бюджету досить середньої ціни бареля нафти на рівні 47,8 доларів. Більш гостра потреба у підвищенні світових нафтових котирувань, на думку Bloomberg, спостерігається в Еквадору та Венесуели. Для них недостатній ріст до 50-55 доларів за барель, оскільки подолання дефіциту їх держбюджетів вимагає збільшення нафтових котирувань до 104,69 і 117,5 доларів за барель відповідно.

Що стосується Росії, яка не є членом ОПЕК, то для стабілізації держбюджету, їй необхідна середня світова ціна нафти на рівні 69 доларів за барель.

Нагадаємо, у Росії назвали умову приєднання до угоди ОПЕК з видобутку нафти.