ua en ru

ОПЕК представить стратегію виходу з угоди з нафтовидобутку у червні 2018, - Bloomberg

ОПЕК представить стратегію виходу з угоди з нафтовидобутку у червні 2018, - Bloomberg Фото: ОПЕК може зупинити угоду про нафтовидобутку (AUSTRIA PRE OPEC)

Вихід можливий тільки при відновленні балансу на світовому ринку нафти

Країни угоди про скорочення видобутку нафти ОПЕК + оприлюднюють стратегію виходу з угоди на спільній зустрічі всіх його учасників, яке відбудеться в червні наступного року. Про це заявив міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруи, передає Bloomberg.

Як повідомляється, в неділю колишній міністр нафти Кувейту Ессам аль-Марзук повідомив, що країни ОПЕК + можуть вийти з віденської угоди до кінця 2018 року, оскільки згідно попередньої домовленості, термін його дії продовжено саме до цієї дати.

Чиновник підкреслив, що зазначена стратегія може бути розглянута тільки в тому випадку, якщо баланс попиту і пропозиції на ринку нафти до цього часу відновиться.

"Ми оголосимо... про стратегії (виходу з угоди про скорочення видобутку нафти - ред.) в червні, але це не означає, що в червні ми вийдемо з угоди. Це лише означає, що ми представимо стратегію", - сказав він.

Нагадаємо, в серпні цього року Туреччина, Іран і Російська Федерація домовилися про співпрацю у видобутку газу і нафти.