ua en ru

ТОВ "Юджин" готове інвестувати 80 млн грн в реконструкцію Троїцької площі в Києві

Будівельна компанія "Юджин" веде переговори з київськими властями про залучення додаткових інвестицій в реконструкцію Троїцької площі в рамках підготовки до фіналу чемпіонату Євро-2012. Про це повідомляє прес-служба "Смарт-холдингу". Зокрема, компанія "Юджин" - забудовник і інвестор демонтованого в 2008 р. ТРЦ Троїцький - має намір брати участь у впорядкуванні території навколо НСК "Олімпійський".

"У новому проекті облаштування підземної території під площею ми запропонували КМДА, окрім паркінгу, створити ресторанно-розважальну зону", - повідомив керівник проектів нерухомості керуючої компанії "Смарт-холдинг" Сергій Овчинніков. Відповідно до проекту реконструкції, який знаходиться на затвердженні в КМДА, в підземній частині Троїцької площі передбачається побудувати паркінг на 700 машиномісць, а також майданчики для устаткування низки ресторанів і боулінг-клубу.

Вартість проекту може скласти близько 80 млн грн. Фінансувати проект компанія "Юджин" має намір з власних коштів, а також за рахунок залучення приватних інвесторів. Компенсація за знос торгового центру поки не отримана.

Нагадаємо, в жовтні 2008 р. завершився знос наземної частини торгового центру "Троїцький" (проект ТОВ "Юджин"), як того вимагала УЄФА, в рамках робіт з реконструкції НСК "Олімпійський" і прилеглих до нього територій для проведення в Києві фінального матчу чемпіонату Європи з футболу в 2012 р. У червні 2008 р., на виконання зобов'язань меморандуму між Державним управлінням справами, Київською міською державною адміністрацією, Кабінетом міністрів України і компанією "Юджин" був підписаний договір, згідно якому, як компенсація за знос торгового центру компанія мала отримати в оренду на 49 років земельну ділянку площею близько 80 га на проспекті Глушкова, 1 в Голосіївському районі.

У лютому 2008 р. компанія врахувала вимоги УЄФА до об'єктів для проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу. "Юджин" підписав меморандум про демонтаж об'єкту незавершеного будівництва перед НСК "Олімпійський" і повністю демонтував наземні конструкції торгового центру.

ТОВ "Юджин" створене в лютому 2001 р. 100% акцій компанії належать "Смарт-холдингу".