ua en ru

ТОВ "Хліб Інвестбуд" має намір експортувати близько 2 млн т зерна до кінця 2011 р

ТОВ "Хліб Інвестбуд" має намір експортувати близько 2 млн т зерна до кінця поточного маркетингового року. Про це сьогодні сказав директор ТОВ "Хліб Інвестбуд" Роберт Бровді, передає кореспондент РБК-Україна.

Підприємство планує експортувати більше 1,5 млн т за міждержавними контрактами, а також більше 750 тис. т зерна в рамках отриманої квоти на експорт. Як виконавець міждержавних договорів, підписаних з рядом країн, глава підприємства відзначив, що на сьогодні вже підписані відповідні договори з Грузією на постачання 100 тис. т зерна, з Вірменією - на 300 тис. т, з Білорусією - на 600 тис. т і з Росією - на 500 тис. т.

"Ми анонсували ці договори раніше. Вони на сьогодні вже реалізовані з точки зору переговорного процесу та забезпечення. Я це анонсував, щоб показати обсяги необхідні до закупівлі ТОВ "Хліб Інвестбуд" в поточному році, враховуючи обслуговування міжурядових договорів і квотних обсягів. Загальна цифра перевищує 2 млн т", - сказав Р.Бровді.

Експерт додав, що ТОВ "Хліб Інвестбуд" з початку маркетингового року веде "активну закупівельну діяльність", і вже здійснив закупівлю на понад 1 млн т зернових.