ua en ru

ООН зафіксувала понад 200 тис. біженців в Афганістані з початку року

ООН зафіксувала понад 200 тис. біженців в Афганістані з початку року Фото: мирне населення Афганістану (flickr.com-kehityslehti)

За сім місяців гуманітарну допомогу отримали близько 250 тис. афганських біженців

В Афганістані спочатку 2017 року понад 200 тис. людей були змушені покинути свої домівки через збройні конфлікти. Про це йдеться у звіті Офісу ООН з координації гуманітарних питань, передає DW.

Повідомляється, що з січня до середини серпня 2017 року біженцями в Афганістані стали 202 109 осіб. У той же час гуманітарну допомогу отримали близько 225 тис. біженців в 33 провінціях Афганістану. Також повідомляється, що в підконтрольних "Талібану" районах біженці перебувають у важкодоступних для надання гуманітарної допомоги місцях.

За даними ООН, у 2016 році в цілому понад 660 тис. афганців стали біженцями. На початку 2017 року в ООН прогнозували близько 417 тис. нових вимушених переселенців в країні до кінця року.

Нагадаємо, раніше афганська терористична організація "Талібан" пообіцяла президенту Дональду Трампу продовжити джихад.

"Замість того, щоб продовжувати війну, американцям варто було б подумати про виведення своїх військ з Афганістану", - заявив прес-секретар талібів Забіулла Муджахід.