ua en ru

В ООН заблокували пропозицію РФ про визнання терористами сирійських повстанців

В ООН заблокували пропозицію РФ про визнання терористами сирійських повстанців Фото: в ООН заблокували пропозицію Росії щодо сирійських повстанців

Внесення формувань у терористичний перелік виведе їх з-під дії режиму припинення вогню у Сирії, що дозволить завдавати по них ударів

Велика Британія, США, Франція і Україна заблокували в ООН внесену Росією пропозицію визнати терористичними сирійські групи повстанців "Ахрар аш-Шам" і "Джейш аль-Іслам". Про це повідомили дипломати, передає Reuters.

Для внесення осіб або організацій в "чорний список" антитерористичний комітет Ради безпеки ООН повинен дійти єдиної думки.


Як зазначає агентство, Джейш аль-Іслам (Ісламська армія) є однією з основних збройних груп сирійських повстанців і частиною переговорного комітету, створеного в Ер-Ріяді в грудні минулого року для представлення опозиційних груп в ООН, яка виступає посередником у мирних переговорах з урядом країни.

Ахрар аш-Шам вийшла з комітету в Ер-Ріяді, але брала участь в останньому раунді мирних переговорів у Женеві.

Як повідомляє РБК, Росія внесла заявку на внесення "Ахрар аш-Шам" і "Джейш аль-Іслам" в список терористичних угруповань 26 квітня, стверджуючи, що "ці угруповання, що воюють в Сирії, тісно пов'язані з терористичними організаціями, насамперед "Ісламською державою" і "Аль-Каїдою".

Внесення формувань в перелік антитерористичного комітету РБ ООН виводить їх з-під дії режиму припинення вогню в Сирії, тим самим дозволяючи завдавати по них ударів.

Нагадаємо, авіаудар по табору біженців з Сирії, в результаті якого загинули щонайменше 28 людей, можуть прирівняти до військового злочину.