ua en ru

В ООН змогли підтвердити наявність в РФ тільки 30 тис. переселенців з України, - Перебийніс

В ООН змогли підтвердити наявність в РФ тільки 30 тис. переселенців з України, - Перебийніс Фото: Євген Перебийніс заявив, що ООН говорить про 30 тис. біженців в РФ

Організація об'єднаних націй змогла підтвердити наявність в РФ тільки 30 тис. переселенців з України. Про це в ході брифінгу заявив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як відомо, ФМС, російські ЗМІ та чиновники публікують суперечливу інформацію про наявність на території Росії, за різними даними, понад 600, 700, понад 900 тис. вимушених переселенців зі сходу України. При цьому, часто це робиться з посиланням нібито на дані управління верховного комісара ООН...за наявними статистичними даними, УВКБ ООН може підтвердити наявність в Росії тільки 30 тис. переселенців з України, які на сьогоднішній день знаходяться на території Ростовської області", - заявив Перебийніс.

За даними УВКБ ООН, російська сторона не завжди надає можливість експертам відвідувати місця тимчасового проживання переселенців, у зв'язку з чим назвати навіть приблизну кількість переселенців на території Росії не надається можливим.

"Тому у своїх звітах УВКБ ООН завжди посилається на те, що ті цифри, які публікуються, готуються виключно на тих даних, які надаються міграційними органами Росії, тобто це не власні дані УВКБ ООН. Відповідно, ці дані не підтверджені ні однієї незалежної інформацією", - додав Перебийніс.

Нагадаємо, ООН створить в Україні робочі групи з вирішення гуманітарних питань.