ua en ru

ООН надасть обладнання для пунктів пропуску у зоні АТО на 3,5 млн гривень

ООН надасть обладнання для пунктів пропуску у зоні АТО на 3,5 млн гривень Фото: КПВВ на Донбасі

КПВВ Новотроїцьке першим отримав технічну допомогу від агентства ООН у справах біженців

Агентство Організації Об'єднаних Націй у справах біженців надасть технічне обладнання для контрольних пунктів в’їзду-виїзду Новотроїцьке, Мар’їнка та Майорськ на суму 3,5 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба агентства.

У вівторок, 7 березня, КПВВ Новотроїцьке першим із пунктів у Донецькій області отримав технічну допомогу від агентства. Нове обладнання допоможе зменшити час очікування та полегшити умови для людей, які щоденно перетинають лінію розмежування на сході України.

Повідомляється, що технічне оснащення передбачає встановлення 4 додаткових модулів з комп’ютерною технікою та обладнання 20 нових місць для співробітників Державної прикордонної служби України (ДПСУ) на кожному з пунктів. У відповідь прикордонна служба обіцяє збільшити кількість персоналу для здійснення документального контролю. Проект допомоги агентства також передбачає розміщення наметів із системою обігріву у зонах очікування людей біля пунктів перетину.

"У 2016 році було зафіксовано більше 8,6 мільйонів перетинів лінії розмежування... Результати нашого моніторингу підтверджують, що на пунктах пропуску бракує технічних можливостей для обслуговування такої великої кількості людей та базових зручностей для тих, хто змушений чекати у довгих чергах. Це створює значні труднощі для людей з особливими потребами, зокрема населення старшого віку", - сказав Пабло Матеу, представник Агентства ООН у справах біженців в Україні.

Нагадаємо, 24 січня повідомлялося, що Агенство ООН у справах біженців допоможе Україні покращити умови на КПВВ Донбасу.