ua en ru

ООН оцінила втрати економіки Росії через санкції в 55 млрд доларів

ООН оцінила втрати економіки Росії через санкції в 55 млрд доларів Фото: санкції щодо РФ (колаж РБК-Україна)

Доповідач ООН враховував санкції щодо РФ з 2014 року

Втрати економіки Росії через санкції склали 55 млрд доларів. Про це йдеться в доповіді спецдоповідача ООН з питань негативного впливу односторонніх примусових заходів на здійснення прав людини Ідріс Джазаїрі, передає іспанське агентство EFE.

При підготовці доповіді Джазаїрі брав до уваги санкції, починаючи з 2014 року, коли Росія анексувала Крим, а на Донбасі почався збройний конфлікт.

Нагадаємо, 12 вересня агентство Bloomberg, посилаючись на джерела, повідомило, що російська влада в зв'язку з санкціями США розглядає можливість створення нового державного банку для фінансування витрат на оборону або внесення витрат безпосередньо з державної скарбниці.

Раніше президент США Дональд Трамп наклав додаткові санкції на тих, хто робить "значні операції" з російськими військовими або розвідувальними секторами.

Видання повідомило, що положення закону змусили два найбільші державні банки РФ - "Сбербанк" і ВТБ - побоюватися, що великі кредити, які вони вносять в виробників зброї, можуть також бути піддані санкціям.