ua en ru

ООН необхідний майже мільярд доларів на гуманітарну допомогу Сомалі

ООН необхідний майже мільярд доларів на гуманітарну допомогу Сомалі Фото: штаб-квартира ООН

Гуманітарної допомоги потребують понад 6 мільйонів жителів Сомалі

Організації Об'єднаних Націй (ООН) в цьому році необхідно додатково 900 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу жителям Сомалі. Про це заявив генсек ООН Антоніу Гутьерреш, передає DW.

За його словами, в цій африканській країні гуманітарної допомоги потребують понад 6 мільйонів чоловік, а близько 275 тисяч дітей страждають від недоїдання і перебувають під загрозою голоду.

"Сьогодні вранці ми представили переглянутий план гуманітарної допомоги, в рамках якого ми шукаємо додатково 900 млн доларів до кінця цього року. Зараз Сомалі балансує між небезпекою і потенціалом", - повідомив Гутьерреш під час міжнародної конференції, присвяченої гуманітарній кризі в Сомалі.

Генсек ООН також зазначив підвищення політичної стабільності в Сомалі, і в той же час додав, що вона є нестійкою, оскільки такі проблеми як голод, стосуються мільйонів жителів країни.

Нагадаємо, раніше в Могадішо біля президентського палацу охоронці генерального аудитора застрелили міністра громадських робіт і реконструкції Сомалі Аббаса Абдуллахі.