ua en ru

ООН назвала конфлікт на Донбасі самим кровопролитним за останні 70 років

ООН назвала конфлікт на Донбасі самим кровопролитним за останні 70 років Фото: ООН назвала війну на Донбасі самої кровопролитної за 70 років (flickr.com)

Минулий рік названо найбільш смертоносним для мирного населення Сходу України

Організація об'єднаних націй назвала збройний конфлікт на Донбасі одним з самих кровопролитних конфліктів в Європі з часів закінчення Другої світової війни. Про це йдеться в доповіді Управління з координації гуманітарних питань (УКГП) ООН.

Експерти ООН відзначають, що в результаті російської агресії на Сході України кількість жертв продовжує зростати, зокрема, серед цивільних.

За даними організації, тільки в грудні 2017 року на Донбасі було вбито 7 мирних жителів, 32 отримали поранення.

"Це на 56% більше в порівнянні з листопадом, коли були вбиті п'ятеро цивільних осіб і ще 20 отримали поранення. Число жертв серед мирних жителів у грудні також стало найбільшим з серпня 2017 року, коли загинули або отримали поранення 42 цивільних", - наголошується в доповіді.

Доповідачі називають також основні причини загибелі мирного населення і військових в грудні минулого року. Серед них обстріли, перехресний вогонь і підриви на мінах.

У цілому в ООН 2017-й рік назвали "одним з найбільш смертоносних років" для мирних жителів східної України. За ці 12 місяців, за оцінками ООН, було вбито 105 осіб і 486 отримали поранення.

Нагадаємо, Україна, у зв'язку з військовими діями на Донбасі, увійшла в список з 16 країн, що постраждали від конфліктів, де відзначаються проблеми з достатніми обсягами продовольства.

Такі дані наводяться в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і Всесвітньої продовольчої програми (ВПП)