ua en ru

Україна потрапила в список країн з нестачею продовольства

Україна потрапила в список країн з нестачею продовольства Продовольча кошик (dpchas.com.ua)

ООН включила Україну до переліку країн з продовольчою проблемою

Україна, у зв'язку з військовими діями на Донбасі, увійшла в список з 16 країн, що постраждали від конфліктів, де відзначаються проблеми з достатніми обсягами продовольства.

Про це йдеться в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і Всесвітньої продовольчої програми (ВПП), підготовленому для Ради безпеки ООН.

Як вказується у звіті, ситуація з продовольчою безпекою в постраждалих від конфліктах країнах продовжує погіршуватися, тому зусилля з надання постраждалим громадам допомоги з продовольством і підтримки засобами до існування залишаються вкрай важливими.

Загальний доповідь про продовольчої безпеки охоплює 16 країн: Афганістан, Бурунді, Центральноафриканську Республіку, Демократичну Республіку Конго, Гвінея-Бісау, Гаїті, Ірак, Ліван (щодо сирійських біженців), Ліберії, Малі, Сомалі, Південний Судан, Судан, Сирійську Арабську Республіку, Україну і Ємен, а також район озера Чад.

У половині з цих країн і територій, наголошується в звіті, чверть населення або навіть більше стикається з кризою або високим рівнем загрози голоду, за міжнародною шкалою продовольчої безпеки МПК.

Зокрема, зазначено, що в Ємені ця проблема стосується 60% населення (17 млн чоловік), у Південному Судані - 45% (4,8 млн осіб), Сирії - 33% (6,5 млн осіб), Лівані по сирійських переселенців - 33% (1,9 млн людей), Центральноафриканській Республіці - 30% (1,1 млн осіб), Україні (схід країни) - 26% (1,2 млн осіб), Афганістані - 25% (7,6 млн осіб), Сомалі - 25 % (3,1 млн осіб).

Щодо цифри по Україні уточнюється, що мова йде про сході країни, де, як зазначається, близько 26% людей з неконтрольованих районів і 15% населення з контрольованих урядом районів у постраждалих від конфлікту Донецькій і Луганській областях були помірно або серйозно не забезпечені продовольством за станом на червень 2017 року.

При цьому зазначено, що це далеко не єдині країни, в яких зафіксовані причини для занепокоєння з приводу продовольчої безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всесвітня програма з продовольства (WFP), створена під егідою Організації Об'єднаних Націй, припиняє свою діяльність на Донбасі.