ua en ru

ООН критикує Великобританію і Німеччину за недотримання Паризької угоди по клімату

ООН критикує Великобританію і Німеччину за недотримання Паризької угоди по клімату Фото: Робінсон розкритикувала Великобританію і Німеччину

Німеччина та Великобританія продовжують субсидування викопного палива

Великобританія і Німеччина не дотримуються Паризької угоди про утримання зростання глобальної середньої температури, продовжуючи субсидувати викопне паливо. Про це заявила колишній президент Ірландії і спеціальний представник ООН з питань зміни клімату і Ель-Ніньо (Південної осциляції) Мері Робінсон, передає The Guardian.

Вона відверто заявила про це після того, як Німеччина пообіцяла компенсації у вугільній промисловості, а Великобританія ввела податкові пільги на видобуток нафти і газу.


В минулому році в Парижі чиновники не тільки взяли на себе зобов'язання поетапної відмови від викопного палива в довгостроковій перспективі, але і домовилися про скорочення фінансових потоків у цій галузі промисловості для скорочення викидів парникових газів.

"Вони (англійський уряд - ред.) ввели нові податкові пільги на нафту і газ в 2015 році, які будуть коштувати британським платникам податків мільярди в період між 2015 і 2020 роками, і в той же час вони скоротили підтримку відновлюваних джерел енергії та енергоефективності", - зазначила Робінсон.

Вона також підкреслила, що Великобританія була лідером Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, але на даний момент таким не є.

Неоднозначні рішення приймає також уряд Німеччини.

"Німеччина стверджує, що знаходиться на правильному шляху і до 2018 року планує скасувати субсидії на вугілля, і в той же час вводить нові механізми, завдяки яким виділяються кошти енергетичним компаніям для забезпечення постійної подачі електроенергії, навіть коли це стосується забруднюючих середовище дизельного палива і вугілля", - повідомила Робінсон, додавши при цьому, що ООН вимагає скасувати субсидії на викопне паливо

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України ратифікувала Паризьку угоду.