ua en ru

ООН фіксує триваюче погіршення ситуації на сході України, - МЗС

ООН фіксує триваюче погіршення ситуації на сході України.

ООН фіксує триваюче погіршення ситуації на сході України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, коментуючи третій доповідь управління верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації в галузі прав людини в Україні.

"Моніторингова місія ООН фіксує триваюче погіршення ситуації на Сході України через дестабілізуючих дій незаконної самопроголошеної "влади" Донецької та Луганської "народних республік", зокрема захоплення адміністративних і громадських будівель, а також значне ускладнення у доступі населення до базових послуг. У доповіді підтверджується присутність серед незаконно озброєних осіб громадян Російської Федерації, в т.ч. з Чечні та інших північнокавказьких республік РФ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ООН констатує зростання правопорушень з боку незаконних збройних угруповань, серед яких - викрадення, безпідставні затримання, негуманне поводження і вбивства місцевого населення.

ООН також із занепокоєнням відзначає збільшення випадків дискримінації жителів Криму в сферах освіти та працевлаштування; переслідування і залякування тих, хто відомий своєю проукраїнською позицією; помітне погіршення стану дотримання прав на свободу вираження поглядів, зібрань та асоціацій, релігії та віросповідань. Фіксуються утиски культурних прав кримських татар.