ua en ru

ООН: Експорт пшениці в Україні в 2011-2012 М.Г. виросте в 2,2 рази - до 8 млн тонн

Експорт пшениці в Україні в 2011-2012 маркетинговому році може збільшитися в 2,2 рази, склавши 8 млн тонн, у порівнянні з 3,6 млн т у попередньому періоді. Про це говориться в "Огляді продовольчої ситуації", підготовленому Продовольчою і сільськогосподарською організацією (FAO) Організації об'єднаних націй (ООН).
Таким чином, Україні зайняти 7 місце за обсягом експорту пшениці, після США, Євросоюзу, Канади, Австралії, РФ і Аргентини.
За очікуваннями ООН, "відновлення постачань з Казахстану і Україні ймовірно зможе більш ніж компенсувати зниження постачань з США, пов'язаних зі зниженням його внутрішнього виробництва".
На думку аналітиків FAO, врожай пшениці в Україні в 2011-2012 маркетинговому році може збільшитися на 17,4% - до 20,2 млн т, проти 17200 тисяч т у попередньому році.
"За прогнозами, урожай пшениці в Україні цього року зросте на 17%, склавши 20 млн тонн. Хоча площа посадженої пшениці практично не змінився, умови вирощування були дуже сприятливими, на відміну від минулого року, коли урожай в деяких областях постраждав через недостатніх опадів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 червня в Україні набула чинності постанова Кабміну про відміну квот на експорт зернових.