ua en ru

Онищенко оформляє німецьке громадянство, - Deutsche Welle

Онищенко оформляє німецьке громадянство, - Deutsche Welle Фото: Олександр Онищенко (РБК-Україна)

Онищенко подав документи для отримання німецького громадянства ще кілька місяців тому

Народний депутат України Олександр Онищенко подав документи для отримання німецького громадянства ще кілька місяців тому. Про це повідомив бургомістр селища Герцлаке Ганс Бескен в інтерв'ю Deutsche Welle.

Повідомляється, що Бескен розраховує, що незабаром Онищенко отримає німецький паспорт. Голова громади особисто сприяє йому в отриманні німецького громадянства, зокрема, звернувся до вищих інстанцій з рекомендаційним листом, в якому відзначив видатну роль, яку український мультимільйонер грає для його громади.

"Я кілька разів питав про стан справ. Як мені дали зрозуміти, що процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак при актуальної інформації все повинно вирішитися позитивно", - зазначив Бескен.

За його словами, Онищенко, який володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання. Враховуючи тривалий легальний статус перебування в Німеччині і відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього він, очевидно, відповідає критеріям на отримання громадянства.

Онищенко пообіцяв бургомістру, що в майбутньому буде вкладати гроші в організацію Герцлаке міжнародних змагань з кінного спорту на вищому рівні. Про проблеми з законом новоспеченого односельця сільський голова чув, проте "не береться давати цьому оцінку".

Нагадаємо, в середині жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура України звернулася до суду за дозволом на заочний судовий процес щодо Онищенко.

Як відомо, Олександр Онищенко ховається від правоохоронних органів за кордоном. У травні цього року Інтерпол відмовився оголошувати його у міжнародний розшук.