ua en ru

Омелян допускає "серйозні проблеми" у виконанні функцій міністра

Омелян допускає "серйозні проблеми" у виконанні функцій міністра Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Сьогодні суд вирішив віддати міністра інфраструктури України Володимира Омеляна на поруки

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що виконання функцій в якості міністра зараз буде мати серйозну проблему. Про це він заявив в Солом'янському суді, де йому обирається запобіжний захід, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, Омелян заявив, що не збирається йти у відставку.

При цьому він підтвердив, що робота міністерства інфраструктури буде фактично паралізована в той час, поки у глави відомства будуть вилучені паспорти.

"У мене зараз є істотне ускладнення через те, що паспорти будуть вилучені. Я вже не кажу про приватну сторону життя, але виконання своїх функцій в якості міністра зараз буде мати серйозну проблему", - додав він.

Нагадаємо, 14 вересня Солом'янський районний суд міста Києва вирішив віддати міністра інфраструктури України Володимира Омеляна на поруки. Зазначимо, що згідно з рішенням Солом'янського суду, Омелян повинен здати свої паспорти для виїзду за кордон. Зокрема, міністр інфраструктури зобов'язаний здати свої дипломатичний і закордонний паспорти.

Напередодні Національне антикорупційне бюро України оголосило Омеляну підозру про незаконне збагачення і приховування доходів. За даними слідства, він за останні вісімнадцять років отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як його витрати лише в період з 2008 року по 26 квітня 2015 рік склали не менше 3,45 млн гривень.