ua en ru

Омелян сподівається на прийняття Радаю закону про відеофіксацію на дорогах

Омелян сподівається на прийняття Радаю закону про відеофіксацію на дорогах Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

За словами міністра, запровадженню відеофіксації чиниться опір

Голова Міністерства інфраструктури Володимир Омелян сподівається, що парламент якнайшвидше ухвалить закон, який запровадить автоматичну відеофіксацію швидкості на дорогах. Про це міністр заявив в інтерв'ю порталу "Слово і діло".

Голова МІУ нагадав про негативне рішення КСУ щодо автоматичної фіксації.

"Допомагаючи Національній поліції, ми заклали кошти на придбання десятків систем у програми безпеки руху, яку ми ініціювали й запроваджуємо. Ми зараз будемо так само пушити це питання, щоб воно було ухвалене на законодавчому рівні, адже ви знаєте, що є негативне рішення Конституційного суду з приводу того, чи можна проводити автоматичну фіксацію", - сказав Омелян.

За його словами, запровадженню відеофіксації чиниться опір.

"Я сподіваюся, що ми подолаємо опір, який є, бо ціна надто висока. Десятки смертей, вчорашні антирекорди... Все-таки не потрібно доводити ситуацію до того, що ми всі переб'ємо один одного на дорогах", - підкреслив голова МІУ.

Омелян сподівається, що нардепи відреагують на останні смертельні ДТП та якнайшвидше ухвалять закон щодо фіксації швидкості.

"Парламентарі, відреагувавши на "євробляхи", мали б відреагувати на смерті також і ухвалити закон швидко", - підкреслив Омелян.

Міністр також поінформував, що понеділка кілька сотень систем ручної фіксації, які є в наявності у Міністерства внутрішніх справ, почнуть встановлювати на патрульні автомобілі Нацполіції. Омелян повідомив, що Кабмін на цьому тижні має ухвалити постанову про технічні параметри використання таких систем.

"У четвер (26 липня, - ред.) ми на засіданні уряду маємо ухвалити терміново постанову про технічні параметри використання цих систем - власне, з цим була проблема", - сказав він та додав, що після ухвалення такого рішення уряду на наступний день "ми побачимо поліцію з вимірювачами швидкостей".

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, МВС доручило Нацполіції до 23 липня ввести у дію план дій щодо посилення безпеки дорожнього руху та зниження аварійності.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) збільшить кількість контрольних пунктів на автошляхах України.