ua en ru

Омелян анонсував обговорення та відкрите голосування щодо перейменування аеропорту "Бориспіль"

Омелян анонсував обговорення та відкрите голосування щодо перейменування аеропорту "Бориспіль" Фото: Володимир Омелян

Зміна назви відбувається за поданням трудового колективу аеропорту

Щодо присвоєння Міжнародному аеропорту "Бориспіль" імені видатної особистості мають бути проведені обговорення, а також відкрите голосування в Інтернет. Про це у Facebook повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Зокрема, він зазначив, що у Верховній Раді зареєстровано чотири постанови, народні депутати, політики та діячі культури активно долучилися до обговорення.


"Щойно відбулися слухання щодо цього питання, в яких взяли участь народні депутати, директор аеропорту "Бориспіль", представники ДП "Антонов", Бориспільської міської ради, асоціації аеропортів України, КМДА тощо", - повідомив він.

Омелян також наголосив, що будь-яке перейменування головних повітряних воріт України можливе виключно після широкого громадського обговорення та, відповідно до нормативних актів, зміна назви (присвоєння ім'я) відбувається за поданням трудового колективу аеропорту.

Омелян повідомляє, що за підсумками наради визначилися, що Міжнародний аеропорт "Бориспіль" може носити ім'я Ігоря Сікорського, Казимира Малевича, Олега Антонова, Павла Чубинського.

"Домовились, що мають бути проведені обговорення, а також відкрите голосування в Інтернет. Голосування відкриємо за тиждень, про що одразу повідомимо. Хочу наголосити, що присвоюючи ім'я тієї чи іншої видатної особистості аеропорту "Бориспіль", ми маємо думати європейським, світовим масштабом", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародному аеропорту "Київ" присвоїли ім'я авіаконструктора Сікорського.