ua en ru

Омбудсмен вимагає від Держслужби зайнятості пояснень інциденту з Шустером

Омбудсмен вимагає від Держслужби зайнятості пояснень інциденту з Шустером Фото: Савік Шустер

Лутковска заявила, що анулювання ліцензії можливе у разі набрання сили вироку суду, випадку з Шустером вирок не виносився

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до виконуючого обов’язки голови Державної служби зайнятості Сергія Кравченка з вимогою терміново надати пояснення стосовно правових підстав анулювання дозволу на працевлаштування в Україні громадянина Канади Савіка Шустера. Про це йдеться у повідомленні прес-служби обмудсмена.

"Враховуючи широкий суспільний резонанс, який набула ця ситуація, Уповноваженим з прав людини було відкрито провадження у справі захисту права Савіка Шустера на працю в Україні", - йдеться у повідомленні.


"Пунктом 6 Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства визначено вичерпний перелік документів для отримання дозволу на застосування праці іноземців чи осіб без громадянства. Зокрема, роботодавець має подати територіальному органу довідку МВС про те, що іноземець чи особа без громадянства, які на момент оформлення дозволу перебувають на території України, не відбувають покарання за скоєння злочину та стосовно них не здійснюється кримінальне провадження. Звертаю Вашу увагу, що в цьому переліку документів не передбачено необхідність подання будь-яких інших документів, зокрема, листів від Державної фіскальної служби України", - зазначила Лутковська.

Також вона зазначила що дозвіл на працевлаштування в Україні анулюється у разі встановлення недостовірності даних, що містяться у поданих роботодавцем документах, або набрання обвинувальним вироком суду, за яким іноземця чи особу без громадянства засуджено за скоєння злочину, законної сили. Відносно громадянина Канади Савіка Шустера судом обвинувальний вирок не виносився.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що телеведучий Савчик Шустер оголосив голодування до того моменту, як служба зайнятості дозволить йому працювати в Україні.