ua en ru

Омбудсмен: у ДМС підтвердили українське громадянство засудженого у РФ Афанасьєва

Омбудсмен: у ДМС підтвердили українське громадянство засудженого у РФ Афанасьєва Фото: Геннадій Афанасьєв

Раніше ув’язнений у РФ кримчанин заявляв про нав'язування йому російського громадянства

Державна міграційна служба України офіційно поінформувала, що засуджений у Російській Федерації кримчанин Геннадій Афанасьєв є громадянином України. Про це йдеться у відповіді на лист Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської щодо належності до громадянства України Афанасьєва, повідомляє прес-служба омбудсмена.

"За наявними даними інформаційної підсистеми "Оформлення документів, що підтверджують громадянство України" Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління міграційними процесами та Державної інформаційної системи ДМС України, Афанасьєв Геннадій Сергійович Київським РВ СМУ ГУ МВС України в АР Крим документований паспортом громадянина України", - йдеться у тексті документу.


Омбудсмен: у ДМС підтвердили українське громадянство засудженого у РФ АфанасьєваФото: ДМС підтвердила українське громадянство засудженого у РФ Афанасьєва

Як зазначається, за словами Лутковської, одним із найцинічніших порушень прав людини в Криму є автоматичне набуття громадянами України російського громадянства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кримський політв'язень у Російській Федерації Геннадій Афанасьєв заявив про спроби нав'язати йому російське громадянство.