ua en ru

Олланд виступив проти активізації дій НАТО у східних рубежів альянсу

Олланд виступив проти активізації дій НАТО у східних рубежів альянсу Фото: Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що Франції не належить слідувати логіці війни

НАТО не слід активізувати дії у східних рубежів альянсу. Про це повідомив Президент Франції Франсуа Олланд в інтерв'ю франко-німецького телеканалу Arte.

Французький лідер негативно відповів на поставлене йому питання польської журналістки про те, чи має намір він "підтримати ініціативи президента Польщі (Анджея Дуди), вважає за необхідне посилити присутність НАТО на сході Європи".

"Польща вже є членом НАТО, у якій є свої правила поведінки", - зазначив він. Олланд нагадав, що організація "проводить маневри (на сході Європи), надаючи необхідну підтримку країнам".

"Франція в цьому також відіграє свою роль. У той же час нам не належить слідувати логіці війни, якої сьогодні не може бути місця", - сказав Олланд.

"Франція робить все необхідне для того, щоб НАТО могла виконувати свою роль не вступаючи при цьому на шлях ескалації", - підкреслив французький президент. Він додав, що Франція "вже брала участь в цілому ряді маневрів у Польщі та країнах Балтії. "Однак це маневри, а не якісь агресивні дії", - пояснив він.

"Необхідно уникати ескалації, а користуватися виключно звичайними механізмами і правилами НАТО, до яких відноситься Франція з усією повагою, діючи при цьому в тісній координації (з партнерами по альянсу)", - сказав Олланд.

Нагадаємо, НАТО створить центр контррозвідки в Польщі.