ua en ru

Олійник має сумніви щодо готовності законопроектів про вибори і про прокуратуру до прийняття Радою у вівторок

Народний депутат України з фракції Партії регіонів, член парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник сумнівається, що з урахуванням великої кількості поправок, які надійшли до євроінтеграційних законопроектів про вибори і про прокуратуру, вони будуть доопрацьовані до розгляду в другому читанні до вівторка, 19 листопада 2013 р. Про це Олійник заявив журналістам у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

На питання про те, чи встигне парламент підготувати до розгляду євроінтеграційні законопроекти до 19 листопада, як говорив на сьогоднішньому брифінгу Олександр Кваснєвський, Олійник зазначив: "По двох законопроектах ні, тому що в п'ятницю о 18:00 завершиться останній день поправок".

"Я очікую, що буде поправок, можливо, до 2 тисяч. Правда кажуть, що вони там щось знімуть але я не вірю в це... Але якщо опрацювати ці поправки, а я відповідаю як голова робочої групи в комітеті щодо закону про прокуратуру, потрібно багато часу. Ми повинні запросити всіх представників зацікавлених сторін і пройти професійно кожну поправку, де комітет повинен прийняти - відхилити, відправити на доопрацювання, або рекомендувати прийняти. Сама процедура другого читання також не проста. Практично на кожну поправку треба до 5 хвилин. Тобто хвилина для пояснення, хвилина для комітету і так далі", - також додав Олійник.