ua en ru

Олійник розповів про медоти боротьби з корупцією

Член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник розповів про методи боротьби з корупцією, коментуючи заяву Президента України Віктора Януковича про те, що 2014 рік стане роком боротьби з корупцією. Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Боротьбу з корупцією також потрібно посилити, продовжуючи приймати відповідні законодавчі акти в парламенті. Більше того, щоб чиновники зрозуміли, що не варто грати з корупційними схемами, і підвищити їх відповідальність, правоохоронним органам слід під прикриттям проводити перевірку їх стійкості до корупції шляхом якихось "провокацій" у вигляді пропозиції хабара за вирішення тих чи інших питань. В той же час паралельно чиновникам треба підвищувати заробітну плату, щоб не створювати спокуси отримання брудних доходів", - повідомив він.

За словами Олійника Віктор Янукович ставить завдання побороти корупцію в Україні, адже вона несе загрозу національній безпеці України. Тому його потрібно підтримати позицію і оголосити всенародну боротьбу з цим явищем у нашому суспільстві.

"Цей виклик вже давно зроблений суспільством. За останні двадцять з гаком років в Україні не було системної боротьби з корупцією. Це явище з'явилося Україну. У нас куди не піди, скрізь, всупереч чинному законодавству, потрібно давати якісь "презенти" для позитивного вирішення своїх проблем. Українське суспільство вимагає змін. І влада, і Президент, безумовно, розуміють, що нам потрібні ці радикальні зміни. Але взяти участь у такій боротьбі має й саме суспільство. Без нього ні Президент, ні Верховна Рада, ні органи виконавчої влади не зуміють подолати це явище. Про злочини, скоєні чиновниками, люди, які стикаються з проявами корупції, повинні повідомляти правоохоронним органам. На будь-які прояви корупції потрібно оперативно реагувати", - зазначив народний депутат.

"Ми бачимо, що Президент ставить питання про реформування правоохоронної системи та незалежності судової системи. Влада ставить перед собою завдання подолати корупцію в країні, адже вона несе загрозу національній безпеці України. Таку позицію Президента потрібно підтримати і оголосити всенародну боротьбу з цим явищем у нашому суспільстві", - підсумував Володимир Олійник.