ua en ru

Окружний адмінсуд Києва скасував рішення Київради щодо продажу приміщення дитячої бібліотеки ім. Шевченка

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов прокуратури Києва та скасував рішення Київради, за яким приміщення дитячої бібліотеки імені Тараса Шевченка підлягало приватизації шляхом продажу на аукціоні, повідомляє прес-служба прокуратури міста.

Нагадаємо, рішенням Київради у лютому минулого року до програми приватизації комунального майна включено нежитлове приміщення на пр. Перемоги, 25-А загальною площею майже 790 кв. м, у якому знаходиться Центральна міська бібліотека ім. Тараса Шевченка для дітей Києва.

Прокуратурою Києва рішення Київради було опротестовано оскільки за законодавством приміщення бібліотеки приватизації не підлягають. "Утім, Київрадою протест прокурора не задоволено та незаконне рішення про приватизацію Центральної бібліотеки для дітей Києва не скасовано", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За позовом прокуратури Києва Окружним адміністративним судом рішення про включення приміщення бібліотеки до переліку об'єктів комунальної власності, які підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні, визнано протиправним та скасовано.

Нагадаємо, Центральна міська бібліотека ім. Тараса Шевченка для дітей Києва діє з 1919 р.

Читайте також: Прокуратура вимагає повернути у комунальну власність недобудовану школу на Троєщині