ua en ru

В Окружний адмінсуд Києва з початку року надійшло понад 7 тис. податкових спорів

В Окружний адмінсуд Києва з початку року надійшло понад 7 тис. податкових спорів Фото: суд

Всього з початку року в столичний Окружний адмінсуд надійшло близько 22 тисяч спорів

В Окружному адміністративному суді Києва знаходиться на розгляді 7,4 тис. податкових спорів. Про це під час круглого столу заявив суддя Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін, передає кореспондент "РБК-Україна".

"станом на 30.09. (2015 рік, - ред.), оскільки ми робили офіційний підсумок станом на 30.09. Ми на 11 місяць ще не робили. У нас трошки інша динаміка. У нас станом на 30 - це 22 тис загальна кількість спорів, що надійшла в суд. З них понад 7 тис - це вже 7 400 - це саме податкові спори. Тобто йде зростання. Про що це говорить? Це говорить, в першу чергу, про те, що пішло збільшення кількості податкових перевірок, пішло кількість збільшення донарахувань і, відповідно, пішла збільшення кількості звернень саме до Окружного адміністративного суду", - повідомив він.

За його словами, в 2014 кількість податкових спорів на розгляд суду становила 7 тис.

"В 2014 році це було 20 тис проти 7 тис", - сказав він. Разом з тим, як зазначив Санін, в 2013 році перебувало майже 7 тис податкових спорів.

"За 2013 рік загальна кількість спорів, які ми мали в суді, - це 17 тис. Я не буду називати десяті, соті. 17 тис. З яких майже 7 тис - це було саме податкові спори", - зазначив суддя.

Нагадаємо, 3 листопада, Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики №583 від 3 березня 2015 року про встановлення нових роздрібних цін на газ для населення.