ua en ru

На околиці Києва зловмисники викинули з автомобіля гранати

На околиці Києва зловмисники викинули з автомобіля гранати Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

На околиці Києва вчора, 8 листопада 2017 року, зловмисники викинули з автомобіля гранати. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Києві.

Як зазначається, подія сталася у Святошинському районі близько 22:30.

"На Кільцевій дорозі поліція звернула увагу на автомобіль "Шевроле": щойно у салоні машини помітили службове авто, викинули щось на вулицю. Згодом виявилося, що це - предмети, схожі на гранати. Поліцейські зупинили "Шевроле" разом із 43-річним водієм та двома пасажирами, 1987 та 1974 років народження", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що вибухотехніки вилучили на місці події гранату РГД-5 з вкрученим запалом та саморобний вибуховий пристрій "Хацабка".

За вказаним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до семи років ув’язнення.

Наразі правоохоронці проводять слідчі (розшукові) дії, аби встановити, де зловмисники взяли і з якою метою зберігали вибухові предмети.

На околиці Києва зловмисники викинули з автомобіля гранатиНа околиці Києва зловмисники викинули з автомобіля гранатиНа околиці Києва зловмисники викинули з автомобіля гранатиНа околиці Києва зловмисники викинули з автомобіля гранатиНа околиці Києва зловмисники викинули з автомобіля гранати

Фото: місце події (kyiv.npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Дніпропетровській області у квартирі місцевого мешканця виявили арсенал зброї.