ua en ru

Остаточний текст угоди про асоціацію Україна та ЄС можуть затвердити в березні 2012 р, - МЗС Польщі

Остаточний текст угоди про асоціацію Україна та ЄС можуть затвердити в березні 2012 р. Про це у Києві заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємось, що текст угоди (про асоціацію України з ЄС) буде закритий протягом найближчих тижнів. За інформацією, яку я маю, торгова частина угоди про асоціацію вже закрита, а політична, сподіваюсь, також до березня буде вирішена", - повідомив Сікорський.

Крім того, він додав, що вирішенню питання по підписанню угоди України з ЄС заважають політичні умови.

"Я говорю про відсутність політичних умов, і ми всі знаємо, що це означає. З дружби до України я підкреслюю, як сильно зашкодила Україні якість судового процесу проти Юлії Тимошенко. Угода про асоціацію - це насамперед перебудова правової системи, і це є умови, які мають бути виконані обома сторонами, взаємним має бути відкриття ринків. Натомість є також певні європейські норми, які мають бути виконані в рамках цієї угоди... Я запропонував би, щоб Україна, не чекаючи остаточного підписання цієї угоди, все-таки запровадила в себе певні елементи цієї угоди", - підсумував Сікорський.

Нагадаємо, наприкінці січня 2012 р. глава Департаменту європейської інтеграції в Адміністрації Президента України Євген Перелигін повідомив, що технічна робота над угодою про асоціацію України з ЄС продовжується, але терміни підписання документа невідомі. 25 січня заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна протягом двох тижнів підготує юридичне узгодження тексту угоди про політичну асоціацію з ЄС.