ua en ru

Остаточний звіт за краху Boeing-777 буде підготовлено до літа 2015 р., - глава МЗС Нідерландів

Остаточний звіт за краху Boeing-777 буде підготовлений до літа 2015 р.

Остаточний звіт за краху Boeing-777 буде підготовлений до літа 2015 року Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН з розслідування причин падіння літака "Малазійських авіаліній" на Донбасі.

Тіммерманс зазначив, що остаточний доповідь про аварію літака буде підготовлений до літа наступного року.

Глава МЗС Нідерландів також повідомив, що прокурор Голландії розпочав широкомасштабне розслідування цієї аварії з долученням слідчих органів інших країн.

"Ми всі ставимо одну мету: ті, хто винен, повинні понести відповідальність", - заявив Тіммерманс.

Він зазначив, що слідчі органи можуть продовжити роботу на місці катастрофи, як тільки їм буде гарантована безпека.

"Моя країна не заспокоїться, поки не буде встановлено всі факти, і не буде відновлено справедливість", - заявив глава МЗС Нідерландів.

Нагадаємо, Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" розбився 17 липня 2014 р. в Донецькій області. У результаті катастрофи загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Влада України звинувачує бойовиків в тому, що вони збили авіалайнер з допомогою установки "Бук".

Згідно з попереднім звітом про причини аварії літаку, опублікованому на сайті Ради безпеки Нідерландів 9 вересня, Boeing-777 "розпався в повітрі, ймовірно, в результаті структурних пошкоджень, викликаних великою кількістю високоенергетичних об'єктів, які проникли в літак зовні".