ua en ru

Остаточна доповідь про результати розслідування аварії Boeing на Донбасі буде готовий у другій половині 2015 р

Остаточна доповідь про результати розслідування аварії Boeing на Донбасі буде готовий у другій половині 2015 р

Остаточна доповідь про результати розслідування катастрофи малайзійського Boeing (рейс MH 17) на Донбасі буде готовий у другій половині нинішнього року. Про це прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив в ході двосторонньої зустрічі з прем'єр-міністром Малайзії Наджібом Тук Разаком в ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає New Straits Times.

Рютте запевнив Наджіба, що комісія передасть доповідь малайзійської сторони і тільки потім опублікує його.

Пасажирський літак Boeing 777, що виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня 2014 року недалеко від Донецька. На його борту перебували 283 пасажира (в основному громадяни Нідерландів) і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Управління безпеки Нідерландів у вересні 2014 р. опублікував попередній звіт про розслідування обставин катастрофи лайнера. У ньому говориться, що літак зруйнувався в повітрі, ймовірно, як наслідок структурного пошкодження, викликаного попаданням в нього великої кількості високоенергетичних об'єктів". Картина уламків літака на землі вказує на те, що лайнер розпався на шматки ще в повітрі. Причиною, ймовірно, вплив на літак "великої кількості об'єктів з високою енергією", випливає з доповіді.

Нагадаємо, станом на 19 грудня 2014 р. не були ідентифіковані тіла чотирьох загиблих рейсу МН-17.