ua en ru

Близько 30 банків можуть переїхати з Лондона до Франкфурта через Brexit

Близько 30 банків можуть переїхати з Лондона до Франкфурта через Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Cеред таких банків є британські, американські, японські і німецькі

Близько 30 міжнародних банків розглядають можливість переїзду з Лондона до Франкфурта-на-Майні у зв'язку з виходом Великобританії з Європейського Союзу. Про це заявив президент німецької Федеральної служби нагляду за фінансовими інститутами (BaFin), передає DW.

Зазначено, що серед банків, які планують змінити адресу, є британські, американські, японські і німецькі. Він також розповів, що фіктивні установи, які мають лише поштові скриньки, не зможуть переїхати.

Як повідомляється, низка фінансових компаній уже офіційно повідомили про свої наміри перенести до Франкфурта частину свого бізнесу з Лондона. Останнім про намір залишити Лондон через Brexit повідомив японський банк Mizuho. Також адресу з лондонської на франкфуртську планують змінити інші японські фінансові інститути - Sumitomo Mitsui, Nomura та Daiwa Securities.

Раніше серед великих міжнародних фінустанов про плани перенести частину бізнесу в Європу повідомила американська Citigroup. Там заявили про перенесення до Франкфурта свого торгового бізнесу і частини інвестмент-банкінгу.

Крім того, іншими двома великими бізнес-центрами, які розглядаються компаніями для переїзду з Лондона внаслідок Brexit, є Дублін та Париж.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комерційний банк Deutsche Bank може вивести 350 млн доларів із Великобританії через вихід країни із Євросоюзу.