ua en ru

В окупованому Криму "суд" подовжив арешт трьох "українським диверсантам" ще на 2 місяці

В окупованому Криму "суд" подовжив арешт трьох "українським диверсантам" ще на 2 місяці Фото: суд (Pixabey)

Громадяни України 8 місяців перебувають в ув'язненні

На окупованому Російською Федерацією (РФ) півострові Крим "суд" подовжив арешт трьох "українських диверсантів" ще на 2 місяці. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Севастопольцям Володимиру Дудці, Дмитру Штиблікову і Олексію Бессарабову, яких звинувачують у підготовці "диверсій" на території Криму, "Київський районний суд" Сімферополя продовжив арешт ще на два місяці, до 8 вересня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією правозахисників, затримані в листопаді минулого року громадяни України вже 8 місяців перебувають за ґратами.

Так, нову постанову про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою кримчанам сьогодні, 4 червня 2017 року, виніс "суддя" Олексій Тихопій. Трьох фігурантів "справи" привозили до суду з СІЗО Сімферополя.

В окупованому Криму "суд" подовжив арешт трьох "українським диверсантам" ще на 2 місяці

Фото: громадяни України 8 місяців перебувають в ув'язненні (crimeahrg.org)

Зазначимо, що Володимира Дудку, Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова затримали 9 листопада 2016 року в місті Севастополі. За версією ФСБ, вони є учасниками диверсійно-терористичної групи ГУР Міноборони України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт ще на два місяці, до 8 липня, трьом українським диверсантам" Володимиру Дудці, Дмитру Штиблікову та Олексію Бессарабову.