ua en ru

В окупованому Криму Балуха засудили до 5 років колонії

В окупованому Криму Балуха засудили до 5 років колонії Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

Балуха "судили" по другій кримінальній справі про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового тримання

Підконтрольний Росії Роздольненський районний суд Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і призначив штраф 10 тисяч рублів (близько 4 тис. гривень, - ред.) по другій кримінальній справі про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового утримання. Про це із зали суду повідомляє "Крим.Реалії".

Як відомо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Тоді "суд" у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. гривень).

Відзначимо, що в окупованому Криму для Балуха просили ще 4 роки колонії. 2 липня 2018 року в Криму відбулося засідання "суду" у справі Балуха, на якому "прокурор" запросив для українця 4 роки колонії загального режиму за "дезорганізацію роботи Роздольненського ізолятора тимчасового утримання".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України буде працювати з іноземними партнерами України, щоб ті вимагали від Кремля звільнення Балуха.